Provocarea celei de-a patra săptămâni

23847-1_n

Un aport crescut de zaharuri poate cauza numeroase probleme: dentare, cu inima, diabet, nu mai spunem de îngrășare. Pe lângă alimentele despre care știm că au mult zahăr, cum ar fi băuturile carbogazoase, prăjiturile, biscuiții cu cremă, bomboanele, etc., există numeroase alte surse ascunse în alimente care nici măcar nu au gust dulce (de exemplu, ketchup, maioneză, condimente, lapte). În acest articol nu mă voi referi la alimentele care în mod natural conțin zahăr, ci la cele procesate, cu zahăr adăugat. În general, feriți-vă de dulciuri și sucuri, iar în cazul altor alimente pe care le cumpărați, citiți eticheta.

Săptămâna aceasta ne promitem ca vom limita pe cât posibil aportul de zahăr din alimentație.

Zahărul adăugat în alimente nu se compară cu cel din fructe, din punct de vedere calitativ, așadar atunci când ne este poftă de ceva dulce cel mai indicat ar fi consumul unui fruct. Alte variante pentru atunci când avem poftă de dulce ar fi: ciocolata neagră (1-2 pătrățele), iaurturile cu fructe (cele gata ambalate conțin și ele destul de mult zahăr, așa că cel mai bine ar fi să cumpărați iaurt simplu în care să adăugați ce fructe vreți acasă), mierea, budincă de ciocolată cu lapte degresat.

80b8d72fe3f1daa6f7f1b33938dc2ba6

O dată pe săptămână putem consuma un desert, dar dacă mâncăm zilnic dulciuri creștem aportul caloric foarte mult, îngrășându-ne. Unii cercetători susțin că zahărul creează dependență, cu cât consumi mai mult, cu atât îl vrei mai mult, iar eliminarea lui din dietă creează un fel de “sevraj”.

Ăsta a fost unul dintre cei mai grei pași pe care a trebuit să îi fac pentru a slăbi, dar treptat nu am mai simțit nevoia de dulce. Din când în când mai mănânc un pătrățel de ciocolată, o budincă de ciocolată, iar azi, pentru prima oară din februarie, am mâncat o prăjitură. E mai greu, dar se poate. Trebuie să ai încredere în tine și să te menții motivată.

c1943f64d825c06dd79f1b1bf3bf48b25479414d468300252b5ad793a1387394 (1)

73700d406b724ed28170374a233e5778

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s