Pârjoale dietetice delicioase/Mini hamburgeri dietetici

Rețeta asta o voi repeta ori de câte ori îmi va fi foame și lene în același timp. Este foarte simplă de făcut și necesită puține ingrediente. De asemenea, este o rețetă care se poate combina în foarte multe feluri: cu legume la grătar (eu am folosit dovlecel), cu ardei în oțet, sau chiar sub formă de mini-hamburgeri.

Cam așa trebuie să arate carnea tocată amestecată cu mărar și condimente, înainte să fie pusă la prăjit:

20150506_194457 (2)

Varianta finală:

Pârjoale dietetice delicioase loseweightsucces.wordpress.com

O sugestie de prezentare (mini-hamburgeri):

Pârjoale dietetice delicioase loseweightsucces.wordpress.com

Și o altă sugestie de prezentare:

Pârjoale dietetice delicioase loseweightsucces.wordpress.com

INGREDIENTE (1 porție)

1 piept de pui mic (200-250 de grame) / 200-250 grame carne tocată de pui

1 legatură de mărar, spălat și mărunțit

condiment pentru carne de pui

usturoi pulbere

sare (opțional)

* 1 dovlecel, 2 roșii – dacă doriți să le asamblați sub formă de hamburgeri

MOD DE PREPARARE

1. Pieptul de pui se dă prin mașina de tocat. Bineînțeles, săriți peste acest pas dacă veți cumpăra carne deja tocată.

2. Se amestecă într-un bol pieptul de pui cu mărarul și condimentele. (eu am folosit cam o linguriță rasă de condiment pentru pui, o linguriță rasă de usturoi pulbere și un vârf de cuțit de sare, dar puteți pune după gust)

3. Din amestec se fac biluțe mici care se presează ușor cu degetul pentru a avea o formă mai plată.

4. Se pun la prăjit într-o tigaie non-aderentă, ștearsă cu un șervețel îmbibat în ulei, până când sunt gata.

5. Pentru a-i asambla sub formă de hamburgeri, dovlecelul se taie felii, se presară cu sare și se coace în tigaie până se înmoaie puțin. Se pune o felie de dovlecel, o pârjoluță, o roșie și încă o felie de dovlecel. Bineînțeles, aici puteți fi creativi și utiliza orice alte ingrediente vă plac, chiar și puțin cașcaval.

Leave a comment